Image Alt

Energetski pasoš

Jadran

Pasoš energetske efikasnosti

„Jadran“ je ovlašćena organizacija koja poseduje licencu za izdavanje energetskog pasoša. Podsetimo, Energetski pasoš je rešenje o ispunjenosti uslova nakon sprovedene optimizacije objekata na osnovu metodoloških regulativa, od strane ovlašćenog privrednog društva koje se bavi projektovanjem i izvođenjem radova. Ovaj dokument predstavlja sertifikat o energetskoj efikasnosti zgrade, koji pruža precizne podatke i preporuke o objektu u datom trenutku i radi poboljšanja energetskih svojstava samog objekta.

Energetski pasoš upućuje na kvalitet, svojstva, građenja zgrade, kao i stepen utroška električne energije za grejanje. Ujedno, predstavlja dokaz kvaliteta zgrade, potrošnju energije i buduće režijske troškove. Energetskim pasošem se procenjuje toplotni omotač, što podrazumeva spoljnu i unutrašnju izolaciju zgrade, zidove, prozore, vrata, podove i plafone, krovove, kao i iskorišćenost sunčeve energije. Tu spadaju i grejni uređaji, snabdevanje toplom vodom, mehanička ventilacija, hlađenje i električno osvetljenje.

Ukoliko ste zainteresovani za izdavanje energetskog pasoša ili imate neko pitanje, možete nas kontaktirati na office@jadran-bg.rs ili putem broja telefona 011 2781 333.

Energetska efikasnost

Naša kompanija godinama unazad intezivno radi na smanjenju potrošnje energije. Energetska sanacija objekta predstavlja izvođenje građevinskih i drugih radova na postojećoj zgradi, u vidu popravke ili zamene uređaja, postrojenja, opreme i instalacija određenog kapaciteta, kojima se ne utiče na stabilnost i sigurnost objekta, niti se menjaju konstruktivni elementi, već se vrše isključivo radi povećanja energetske efikasnosti.

Kroz sanacije, adaptacije i rekonstrukcije objekata „Jadran“ obezbeđuje povećanje energetske efikasnosti upotrebom najsavremenijih materijala u sferi termo proizvoda, sa ciljem većeg kvaliteta radova, smanjenja troškova, ali i direktne energetske uštede u potrošnji.

Najbolji primer ovih radova jeste Energetska sanacija četiri fasade u Beogradu koju smo završili u 2021. godini. Na objektima Gradskog centra za fizičku kulturu, zgrade Opštine Zemun, OŠ „Kralj Petar II Karađorđević“ i OŠ „Vuk Karadžić“ u Sremčici naše ekipe su kroz zamenu stolarije, zamenu delova fasade sa termo malterom i završnom energetski štedljivom bojom, podigle razred energetske efikasnosti.

REFERENCE

Reference