Image Alt

Mehanizacija i oprema

Jadran

Postojeće kapacitete prethodnih godina osnažili smo velikim investicijama u građevinsku mehanizaciju i opremu renomiranih svetskih proizvođača. Ova ulaganja omogućila su nam operativnu efikasnost, odnosno sposobnost da ispunjavamo potrebe naših klijenata iz svih vrsta industrija u zadatim rokovima i uz maksimalnu uštedu troškova. Osposobljeni smo za širok spektar radova, od velikih iskopa, zemljanih radova, preko pripreme sve do izvođenja grubih i završnih građevinskih radova.

Naš sektor mehanizacije raspolaže sa:

Četiri krana različite visine i nosivosti renomiranih proizvođača

Rovokopačima, odnosno integrisanim kombinovanim mašinama, čija je odlika prilagođavanje svim vrstama terena, mobilnost i efikasnost. Rovokopač je idealna mašina koja služi za otklanjanje svih vrsta operativnih problema tokom izvođenja radova. Mogućnost izbora i upotrebe osnovne i dodatne opreme u vidu optimiziranja rešenja za maksimalno iskorišćenost mašine, pri čemu se u potpunosti isključuje pojava praznog hoda.

Teleskopskim viljuškarima – Telehendlerima, mašinama širokog opsega upotrebe. Omogućavaju unapređenje radova, produktivnost i efikasnosti pomeranja i manevrisanja ove mašine, naročito u nepristupačnim i skučenim prostorima, što ujedno čini ovu mašinu izuzetno pouzdanom. U ponudi imamo telehendler do 17m visine, nosivosti do 5T.

Mini bagerima izuzetnih tehničkih performansi

Finišerima za asfaltiranje

Valjkovima za asfaltiranje

Mašinom Grejder

Mašinama za rudarsko-istraživačko bušenje

Injektorima

Transportne mašine

U Transportne mašine ubrajamo tipska vozila većih manevarskih sposobnosti i prilagodljivosti raznim terenskim uslovima, kao i vremenskim prilikama:

Kamioni Palfinger (sa istovarnom rukom do 12m visine, kapaciteta do 4T).

Kamioni Kiper – nosivosti do 3 i 12 tona.

Mercedes UNIMOG – višenamensko radno i terensko vozilo

Oprema

Sastavni deo naše flote su i:

Dizalične korpe su mehanizacija koja omogućava pristup visokim i nepristupačnim delovima građevina, telekomunikacionih vodova i dalekovoda (оd 120-200 kg nosivosti).

Prikolice za prenos bandera, kao i prikolice za prevoz mehanizacije do 8,5T nosivosti.

Muljne pumpe za izbacivanje vode iz rovova

Dva agregata od 55kw i 10 kw

GEDA liftove (nosivosti 650-850 kg, visine od 50 do 100 m

Kompresori

Prilikom kompresije odvija se postupak sabijanja materije pod pritiskom. Uloga kompresora je da vazduh komprimuje u boce pod velikim pritiskom, a zatim uz pomoć kontrolisanog ispuštanja napaja i pokreće set pneumatskih alata i opreme. Kompresori koriste totalno integrisano visoko kvalitetno industrijsko vazdušno jedinjenje.

Prednosti energetske efikasnosti vazdušnih kompresora su nemerljive u uslovima otežanog rada, kao i ekološki sistem rada koji ih čini bezbednim za okruženje.

U ponudi imamo sledeće tipove kompresora:

ATLAS COPKO – tipa 116 i 156, kao i 186 dd. U pitanju su kompesori radnog pritiska od 8-12 bar, po SI Sistemu od 9,5-23 m3 protoka vazduha

Elektrokompresore ALUP i ALUP CARGO od 55-75 kw/h, koje karakteriše osim izvanrednih radnih specifikacija i laka prenosivost (mogućnost šlepovanja).

Prateća oprema u koju ubrajamo pneumatske čekiće, dizne za peskarenje i farbanje pod visokim pritiskom, su samo deo asortimana koji imamo na raspolaganju.