Image Alt

Postrojenje za peskarenje

Jadran

Naše višedecenijsko iskustvo u peskiranju i antikorozivnoj zaštiti u objektima od velikog značaja za našu zemlju stavili smo u službu i klijenata iz drugih oblasti privrede kao što su građevinarstvo, brodogradnja, hemijska, prehrambena, naftna i gasna industrija, objekti specijalne namene.

U Beogradu smo pokrenuli naše postrojenje za uslužno peskarenje, gde vršimo i usluge profesionalnog farbanja kako raznovrsne metalne galanterije široke potrošnje tako i kapitalnih objekata za različite namene.

Za stacionarne objekte ili objekte velikih gabarita koji iz objektivnih razloga ne mogu biti transportovani u našu halu, spremni smo da realizujemo svaki zahtevani posao na terenu, upotrebom naše mobilne opreme za izvođenje radova.

Zašto peskarenje?

Pre svega iz razloga što je peskarenje najefikasniji način za čišćenje površina i pripremu za njihovu dalju obradu. Peskarenje je zapravo mehanička – abrazivna priprema površine koju radimo u kombinaciji primene vode i vazduha kao pokretačke sile za nanošenje materijala. U našem postrojenju vršimo peskarenje i farbanje abrazivnim materijalima (kvarcni peskak, grit, metalni opiljci, staklo, soda…). Takođe, opremljeni smo i obučeni za sve poslove vezane za rad na visini sa montažom naše skele. Posedujemo i savremenu opremu za pranje pod visokim pritiskom, toplom i hladnom vodom sa mogućnošću primene različitih hemijskih sredstava za pranje i odmašćivanje.

Pored klasične opreme za peskarenje u primeni imamo i specijalnu opremu za peskarenje sa minimalnim emitovanjem prašine u zoni rada „SPONGE JET“. Sve u zavisnosti od potreba naručioca posla, u mogućnosti smo da ponudimo i primenimo različita tehnička rešenja, damo tehnološki predlog, ponudu i budemo pouzdani partner za realizaciju poslova antikorozivne zaštite. Naš tim inženjera, komercijalista, planera, sektora tehničke pripreme, sektora mehanizacije i iskusni stručni i operativni kadar, učiniće sve što je neophodno da zadovolji tehničkim zahtevima klijenata.

Šta sve peskiramo?

Naša oprema i obučeni radnici mogu da peskiraju sve čelične građevinske konstrukcije, grede, čamce, cisterne, kontejnere i druge veće elemente.

Kao kompanija koja ne deli poslove na male i velike, radimo i uslužno peskarenje manjih elemenata kao što su:

  • delovi na vozilima
  • automobilske felne
  • rešetke roštilja
  • sprave za vežbanje u teretanama
  • mašine i drugi mašinski elementi
  • drugi elementi od metala

Kako izgleda proces peskarenja?

Kada neka građevinska konstrukcija ili element stigne u našu halu, prvi korak je prenos na specijalna kolica. Šinskim transportom taj element uvodi se u prvi deo postrojenja gde započinje proces peskarenja nekim od odgovarajućih abrazivnih materijala. Kada se završi peskarenje, element se pomera u srednji deo hale na otprašivanje komprimovanim vazduhom. Na taj način se tretirana površina čisti od prašine i ostataka abraziva. Treći i finalni korak jeste farbanje elemenata po zahtevanom sistemu od strane investitora, odnosno klijenta.

Gde peskiramo?

Naša potpuno nova hala nalazi se u Vodovodskoj ulici, u naselju Žarkovo. Zahvaljujući dužini od 30 m, širini 13,5 m i visini 6,5 metara u hali možemo da peskiramo i farbamo razne tipove građevinskih konstrukcija većih dimenzija.

Bezbedno i brzo

Kao kompanija koja se više od pola veka bavi peskarenjem i antikorozivnom zaštitom u potpunosti smo osposobljeni da brzo, kvalitetno i bezbedno ispunimo sve zahteve investitora, koji se postave pred nas. Takođe, važno je napomenuti da koristimo svu neophodnu opremu kako za zaštitu radnika, tako i za zaštitu okoline.

Za više informacija pozovite nas na 062 492 451, a možete nas kontaktirati i na mail info@jadran-bg.rs.