5. godišnja BIM konferencija

Građevinska kompanija Jadran učestvovala je i podržala kao zlatni sponzor petu po redu BIM Konferenciju Udruženja BIM Srbija čija je ovogodišnja tema bila „Digitalna transformacija za efikasno građevinarstvo“.

Događaj je održan u Domu omladine Beograda u trajanju od dva dana, u saradnji sa organizacijom buildingSMART Serbia i Privrednom komorom Srbije.

Veliki broj stranih, ali i domaćih stručnjaka, predstavilo je projekte na kojima je primenjena BIM tehnologija i gde su pokrenute najvažnije teme poput nadolazeće zakonske obaveze primene BIM-a u Srbiji, od 2028. godine.

Govorilo se i o izazovima iz ugla generalnog izvođača radova, pa je tako prvog dana konferencije, BIM menadžer naše kompanije, Marko Pavlović, govorio o kapitalnim projektima na kojim izvodimo radove, a na kojima je primenjena BIM tehnologija, kao i o prednostima koja ona donosi.

Primenu BIM-a započeli smo 2022. na projektu rekonstrukcije i dogradnje graničnog prelaza Horgoš, zatim na rekonstrukciji Sava Centra, a trenutno je primenjujemo i na projektima izgradnje Centra za rani razvoj dece i inkluziju, izgradnji Odbojkaško trenažno takmičarskog centra i izgradnji Regionalno industrijsko tehnološkog parka u Kruševcu o čemu je bilo reči na ovoj prezentaciji.

Zahvaljujemo se na prilici da učestvujemo na ovako velikom događaju i radujemo se budućim susretima i predstavljanju novih važnih projekata.

Podelite na društvenim mrežama!