Gotova rekonstrukcija DZ Mladenovac

Uprkos pandemiji Korona virusa i otežanim uslovima, uspeli smo da završimo još jedan veliki i značajan projekat – rekonstrukciju Doma zdravlja u Mladenovcu.

Naše ekipe nedavno su završile radove na objektu dva u kom su smeštene službe uprave i specijalističke ordinacije, dok smo pre toga radilli na Objektu tri (površine 3.000m2) u kome se nalazi služba Hitne pomoći, rendgen i apoteka, i objektu jedan (porvšine oko 650m2) u kom se nalazi odeljenje ginekologije i laboratorija.

Prvobitnim planom rekonstrukcije bili su predviđeni prvenstveno molerski radovi, zamene podova, unutrašnje stolarije, keramike, sanitarija… Međutim, nakon početka radova utvrđeni su problemi kod instalacija vodovoda i kanalizacije, ali i mnogi drugi problemi koji su zahtevali obimnije radove.

Zato je sa investitorima, opštinom Mladenovac i Kancelarijom za javna ulaganja napravljen novi ugovor za potpunu rekonstrukciju svih ravnih krovova, zamenu celokupne gromobranske mreže, potpunu zamenu instalacija vode i kanalizacije i izradu novih montažnih olovnih vrata u Rendgen sali. Takođe, pored renoviranja tri zgrade, unapredili smo ukupno energetsku efikasnost objekata.

Inače, ovo je prva obnova je Doma Zdravlja u Mladenovcu posle gotovo 40 godina. Stari deo izgrađen je još 1962. godine, dok je noviji deo završen 1982. godine. Za vreme trajanja naših radova Dom zdravlja nije prestajao sa radom, ni za vreme pandemije.

Podelite na društvenim mrežama!