Kamen temeljac za Nacionalni odbojkaški trenažni centar

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je juče građevinske radove i prisustvovala polaganju kamena temeljca za izgradnju Nacionalnog odbojkaškog trenažnog centra. Ovom događaju prisustvovali su i ministar sporta Zoran Gajić, ministar za javna ulaganja Marko Blagojević, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, odbojkašice i odbojkaši, kao i zvaničnici Svetske i Evropske odbojkaške konfederacije.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Srbija postala svetska sila u odbojci i da su srpski odbojkaši od 2017. godine svojoj zemlji doneli 34 medalje od čega je 13 zlatnih.

„Preduslov za kontinuitet tih vrhunskih rezultata je da naši sportisti, kada ovaj centar bude završen u maju 2025. godine, dobiju uslove dostojne svetskih prvaka, njihovog rada i talenta kako bi i buduće generacije mogle da budu tako uspešne“, rekla je Brnabić.

Centar će sadržati veliku halu za takmičenje i treninge sa kapacitetom od 1450 gledalaca, manju halu sa dva terena za treninge, smeštajne kapacitete za sportiste sa 65 soba, teretanu, bazen, restoran, koferens salu, medicinski centar, kao i 177 parking mesta od čega je u garaži 46 mesta i 4 parkinga za autobuse.

Pripremni radovi na izgradnji objekta realizovani su u toku prethodne godine gde smo izvršili iskop od preko 45.000 m3 zemlje. Trenutno se intezivno izvode radovi na pobijanju šipova na stabilizaciji lesnog odseka na zadnjoj granici parcele gde će biti ugrađeno 136 šipova, kao i iskop za pripremu izvođenja dubokog fundiranja sa preko 620 šipova za objekat.

Izgradnju ovog Centra površine 20.300 m2 finansira Ministarstvo za javna ulaganja u vrednosti od 22.400.000 e, a rok za završetak radova je 720 dana.

Podelite na društvenim mrežama!