Nova škola u Leštanima primila prvu generaciju đaka

Došao je i taj dan! Prva generacija učenika krenula je u novu školu „Nikola Tesla“ u Leštanima, koju je sagradila naša kompanija. Svečanom otvaranju škole prisustvovali su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak, podsekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Igor Raičević, direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević i direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović.

Osim što je učenicima poželeo srećen početak nove školske godine, Ministar Šarčević je čestitao svima na odlično urađenom poslu.

– Objekat trenutno pohađa oko 500 đaka, ali je kapacitet gotovo dvostruko veći. Budući da je matična OŠ „Nikola Tesla” u Vinči jedna od najvećih u Srbiji, ogranak u naselju Leštane će u vrlo kratkom roku postati nezavisna osnovna škola, sa novim imenom i rukovodstvom – najavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičić istakao je da je fasciniran izgledom škole i istakao da svi koji su učestvovali u procesu izgradnje zaslužuju pohvale.

– Škola je inicijalno izgrađena još 1934. godine, a 1979. godine sagrađen je novi montažni objekat. Trebalo je da ovaj objekat posluži samo nekoliko godina. Ipak, deca su se u tom objektu školovala 40 godina. Pre četiri godine, Vlada Srbije donela je odluku da uloži izuzetno velika sredstva u rekonstrukciju i izgradnju škola i unapređenje uslova za obrazovanje, kada je i dogovoreno da glavnu reč u tom poslu vodi Kancelarija za javna ulaganja Vlade RS. Prošle godine krenuli smo sa radovima i sada imamo priliku da obiđemo ovaj velelepni objekat u kome su uslovi zaista na visokom nivou – poručio je gradonačelnik Radojičić.

Podsetimo, nova OŠ „Nikola Tesla“ je spratnosti PR +2, a funkcionalno je objekat podeljen na nastavne prostorije, fiskulturnu salu, zajedničke sadržaje i na administrativne, tehničke i pomoćne prostorije. Kompanija Jadran imala je čast da bude nosilac posla na ovom projektu.

Podelite na društvenim mrežama!