Počinju radovi na Vazduhoplovnoj akademiji

Naše ekipe počele su pripremne radove za rekonstrukciju dela Vazduhoplovne akademije u Beogradu, a objekat na kojem ćemo izvoditi radove posetili su Prvi potpredsednik Vlade, Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, delegacija kompanije MTU, kao i član Gradskog veća Dragomir Petronijević i Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Poseta školi usledila je nakon što su čelnici nemačkog avio-giganta obeležili početak gradnje postrojenja kompanije za popravku motora u Novoj Pazovi.

Na objektu površine 1.300 m2 naši majstori izvodiće građevinske, kao i instalaterske radove. Ukupna vrednost radova iznosi iznosi 191 milion dinara, a vrednost opreme koja će biti instalirana iznosi dodatnih 340 miliona dinara, najavio je ministar Ružić.

Na Vazduhoplovnoj akademiji naša kompanija već je radila 2019. godine rekonstrukciju dvorišnog objekta 2019. godine, koji je danas jedan od najmodernijih trening centara za učenike. U okviru rekonstrukcije zamenili smo spoljnu i unutrašnju stolariju i krovnu konstrukciju, a u svim prostorijama ugradili parket. Takođe, zamenili smo kompletne instalacije vodovoda i kanalizacije i rekonstruisali mokre čvorove.

Vazduhoplovna akademija postoji punih 96 godina, a ovu obrazovnu ustanovu pohađa oko 800 učenika. Ove godine Vlada Srbije osnovala i je Visoku školu strukovnih studija Vazduhoplovne akademije koja će oktobra meseca primiti prvu generaciju studenata.

Podelite na društvenim mrežama!