Predstavnici Gradske uprave obišli naše radove u Sremčici

Naše radove na energetskoj sanaciji fasade Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Sremčici obišli su juče zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, gradska sekretarka za energetiku Nina Jandrić i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Tom prilikom Vesić je istakao da bez obzira na smanjenje budžeta, koje je izazvano pandemijom kovida-19, Grad Beograd nije odustao od projekata energetske efikasnosti.

– U okviru našeg projekta, koji sprovodimo već nekoliko godina, javne objekte koji su uglavnom energetski neefikasni prilagođavamo novom vremenu i činimo ih energetski efikasnima. Ove godine izdvojili smo više od 300 miliona dinara, odnosno više od dva miliona evra, kako bismo uredili nekoliko objekata, a trenutno radimo na četiri objekta. To su objekat Osnovne škole „Vuk Karadžić” u Sremčici, Starog DIF-a u Deligradskoj ulici, Osnovne škole „Kralj Petar Drugi Karađorđević” i Opštine Zemun. To znači da potpuno menjamo fasade i fasadnu stolariju, kako bi objekti trošili manje energenata i na taj način bili ekološki prihvatljiviji, što i jeste naš cilj – rekao je zamenik gradonačelnika.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Sremčici ima 1.937 učenika i 86 zaposlenih. Na ovom objektu radimo rušenje postojeće fasade, a zatim ćemo postaviti kamenu vunu u tri sloja, osb ploče i uz zamenu kamene vude u badžama, postaviti oluke, vetar lajsni i sampleha. Ukupna vrednost radova na objektu iznosi 26 miliona dinara, a za vreme trajanja radova nastava u školi se odvija nesmetano.

Podelite na društvenim mrežama!