Radovi na izgradnji škole u samom finišu

Naši radovi na završetku nove osnovne škole u Leštanima su u samom finišu, a kako izgledaju poslednje pripreme, imao je priliku da se uveri juče i Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. On je prilikom obilaska radova na objektu podsetio da se na toj lokaciji nalazila stara, oronula škola iz 1934. godine, kao i montažni objekat napravljen pre tri decenije namenjen deci do četvrtog razreda.

– Posle pet stotina dana, sjajnog rada i uloženih skoro šest miliona evra, imamo novu i najmoderniju školu, koja je rezultat saradnje Republike i Grada. Školu može da pohađa 1.440 đaka, odnosno 720 u jednoj smeni ukoliko je nastava odeljenska, kao što sada resorno ministarstvo traži, a ukoliko je kabinetska oko hiljadu đaka. U Leštanima imamo oko 1.300 dece uzrasta od sedam do 15 godina, što znači da će ova škola biti puna – rekao je Vesić, precizirajući da pojedina deca, koja pohađaju nastavu u Vinči, trenutno ne žele da se razdvajaju od svojih drugara, zbog čega će škola započeti rad sa šeststo đaka, ali će se zasigurno narednih godina formirati nova odeljenja.

Do 1. septembra, odnosno do početka nove školske godine svi naši radovi biće završeni, a i škola će biti kompletno opremljena.

Podelite na društvenim mrežama!