Svečano otvaranje rekonstruisane zgrade Vazduhoplovne akademije

Danas je svečano otvorena rekonstruisana zgrada Vazduhoplovne akademije koja je u sklopu proširenja ove obrazovne institucije. Ovom događaju prisustvovali su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i v.d. direktora kancelarije za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić.

Objekat koji smo rekonstrusali izgrađen je davne 1926. godine, a izvedeni su građevinski i instalaterski radovi na ukupnoj površini od 1750m2. U ovom objektu biće smeštena Visoka škola vazduhoplovnih strukovnik studija i simulator Erbas A320.

U prostoru namenjenom nastavnom delu odrađena je kompletna rekonstrukcija gde se nalazi ukupno osam novih učionica , a izgrađena je i potpuno nova sala za simulator letenja površine od 400m2 i kontrolna soba simulatora sa modernim rešenjima iz oblasti energetske efikasnosti. Primenjeno je i najsavremenije rešenje iz oblasti klimatizacije i grejanja radi uštede energije, a naša kompanija je intezivno učestvovala u izradi projektnih rešenja u saranji sa projektantom i nadzornim organom zbog složenih zahteva namene objekta.

Veliko nam je zadovoljstvo da smo dobili priliku da radimo na ovom projektu koji je od velikog značaja za našu zemlju. Svesni važnosti Vazduhoplovne akademije kao institucije, angažovali smo sve neophodne kapacitete i resurse i ponosni smo što smo i mi dali doprinos da naši akademci dobiju vrhunske uslove za učenje i rad.

Podelite na društvenim mrežama!