Image Alt

Video

Jadran

Izgradnja Centra za rani razvoj dece i inkluziju, Izvođenje radova i primena BIM tehnologije

Radovi na izgradnji Centra za rani razvoj dece i inkluziju (CRRDI) na Bežanijskoj kosi teku po predviđenom planu.

U cilju optimizacije praćenja svih aspekata projekta kao što je CRRDI, implementirali smo BIM tehnologiju kroz koju smo, pored projektovanja i izrade 3D modela, primenili i 4D i 5D BIM tehnologiju. Ovim putem dobijamo vremenske i finanansijske izveštaje za potrebe upravljanja projektom, kao što su: dinamički planovi radova, S krive za budžetiranje radova, planovi nabavke, metod zarađene vrednosti, look ahead planovi kao i niz drugih, unutar interaktivne POWER BI forme, potrebnih za praćenje realizacije radova.

Kroz ovaj video saznaćete više o napretku radova, ali i o implementaciji i benefitima ove tehnologije o čemu je govorio naš kolega Marko Pavlović, BIM menadžer.

Rekonstrukcija i proširenje graničnog prelaza Horgoš, u toku radova

U sklopu rekonstrukcije graničnog prelaza Horgoš gde izvodimo radove, proširen je deo autoputa E-75 u dužini od oko 700m sa dve saobraćajne trake, dok su na ulazu u zemlju izgrađene četiri nove saobraćajne trake za putnička vozila i autobuse. U narednom periodu predviđeno je asfaltiranje saobraćajne trake i izrada kolovozne krute betonske konstrukcije na površini od preko 14.400 m2, ali i završetak svih započetih zanatskih, podopolagačkih, fasaderskih, pokrivačkih radova…

Izgradnja Odbojkaško trenažno takmičarskog centra

Nakon završenih pripremnih radova gde je izvršen iskop od preko 45.000 m3 zemlje otpočeli smo, kao Generalni izvođači, izgradnju Odbojkaško trenažno takmičarskog centra.

Termoelektrana „Kostolac B3”, Antikorozivna i protivpožarna zaštita

Na objektu termo – bloka „Kostolac B3“ koji je u sastavu Elektro – energetskog sistema Srbije, naša kompanija izvodi radove antikorozivne i pasivne protivpožarne zaštite čeličnih konstrukcija. Dinamičkim planom realizacije posla do kraja kalendarske godine izvešće se radovi na ukupnoj površini od oko 250.000 m2.

Izgradnja Palate pravde Novi Sad, u toku radova

Privodimo kraju radove na izgradnji nove Palate pravde u Novom Sadu čiji je naručilac delegacija Evropske unije u Republici Srbiji. Pogledajte poslednje kadrove sa gradilišta.

Nacionalni odbojkaški trenažni centar, početak radova

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je građevinske radove i prisustvovala polaganju kamena temeljca za izgradnju Nacionalnog odbojkaškog trenažnog centra. Ovom događaju prisustvovali su i ministar sporta Zoran Gajić, ministar za javna ulaganja Marko Blagojević i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Izgradnja zatvorenog bazena Gornji Milanovac

Za investitora, Opštinu Gornji Milanovac naša kompanija izvodi radove na izgradnji zatvorenog bazena. Objekat će zauzimati površinu od 2.140m2, a u sklopu kompleksa, pored bazena dimenzija 25m dužine i 15m širine, predviđen je između ostalog i velnes centar sa doktorskom ordinacijom, salonima za masažu i velikim restoranom, kao i prateći sadržaji – svlačionice, toaleti, stonoteniska sala…

Rekonstrukcija Sava Centra, u toku radova

Pogledajte nove kadrove izvođenja radova na rekonstrukciji Sava Centra gde je angažovano više od 600 radnika među kojima je i naših 30 inženjera. Završetak radova očekuje se krajem 2023. godine.

Radovi na rekonstrukciji i proširenju graničnog prelaza Horgoš

Pogledajte nove kadrove sa našeg gradilišta na graničnom prelazu Horgoš, gde su u toku radovi na proširenju i dogradnji.

Izgradnja Centra za rani razvoj dece i inkluziju Beograd, betoniranje temeljne ploče

Nastavili smo radove na izgradnji Centra za rani razvoj dece i inkluziju u Beogradu. U prvoj fazi bili smo zaduženi za iskop, a na videu pogledajte kako se odvijaju radovi na betoniranju temeljne ploče.

Rekonstrukcija Vazduhoplovne akademije Beograd, kraj radova

Na objektu, koji smo rekonstrusali u sklopu Vazduhoplovne akademije, izvedeni su građevinski i instalaterski radovi na ukupnoj površini od 1.750m2. U ovom objektu biće smeštena Visoka škola vazduhoplovnih strukovnih studija i simulator Erbas A320. Naša kompanija imala je čast da radi na ovom projektu koji je od velikog značaja za našu zemlju.

Rekonstrukcija bolnice u Požarevcu, kraj radova

Naše ekipe nedavno su završile rekonstrukciju zgrade koja je u sastavu Opšte bolnice u Požarevcu. Izveli smo sve građevinske i zanatske radove na ukupnoj površini od 11.308 m2, a rad na ovom projektu je podrazumevao projektovanje i izvođenje radova prema svim važećim tehničkim propisima, normativima i standardima za bolničke objekte.

Rekonstrukcija i proširenje graničnog prelaza Horgoš, asfaltiranje

U toku su radovi na proširenju trake za teretni saobraćaj na izlazu i zemlje. Naše ekipe izvode radove u šest od 12 faza predviđenih projektom.

Izgradnja Palate pravde Novi Sad, završetak konstrukcije

Posle nešto više od godinu dana od otvaranja gradilišta, na izgradnji nove zgrade novosadskog pravosuđa završili smo radove na konstrukciji objekta. Uskoro započinjemo radove na montaži staklene fasade, a pored stakla na objektu će se nalaziti kontaktna i ventilisana fasada.

Rekonstrukcija Sava centra, noćni radovi

Noćni radovi na antikorozivnoj zaštiti Scenskog tornja objekta B.

Rekonstrukcija Gerontološkog centra Subotica

Naša kompanija završila je prvu fazu rekonstrukcije Gerontološkog centra „Dudova šuma“ u Subotici. U narednim fazama očekuju nas radovi na još šest etaža, ukupne površine preko 8.000 m2.

Radovi na proširenju graničnog prelaza Horgoš

Na projektu rekonstrukcije i proširenja graničnog prelaza Horgoš u toku su pripreme za izradu asfalta, a naše ekipe izvode i radove na izradi vodovoda i kanalizacije, kao i elektroinstalacija.

Mašina za ekološko peskiranje

Prvi u Srbiji počeli smo da primenjujemo inovativnu tehnologiju – peskiranje bez oslobađanja prašine. Mašina „Sponge Jet“ umesto kvarcnog peska kao abrazivno sredstvo može da koristi sunđer i ima posebnu jedinicu za skladištenje iskorišćenog abraziva.

Rekonstrukcija Sava centra, radovi na fasadi

Na rekonstrukciji Sava centra u toku je zamena spoljne fasadne stolarije i priprema za izradu nove hidroizolacije krova.

Izgradnja Palate pravde Novi Sad, zemljani radovi

Na našem projektu izgradnji nove Palate pravde u Novom Sadu završeno je obezbeđenje temeljne jame i nastavljen iskop zemlje po fazama. Na samoj ivici iskopa montiran je kran u visini od 50 metara, a do kraja ove faze radova biće transportovano 11.000 m3 zemlje.

Rekonstrukcija Sava centra

Ponosni smo što je naša kompanija odabrana za generalnog izvođača rekonstrukcije Sava Centra koji je u sastavu Delta Holding sistema od 2020. godine i što smo dobili priliku da jednom od simbola Beograda vratimo stari sjaj kakav i zaslužuje!

Početak radova na proširenju i rekonstrukciji graničnog prelaza Horgoš

Projektnim zadatkom, osim rekonstrukcije nekih od postojećih objekata, na ulazu u zemlju predviđena je izgradnja dve nove saobraćajne trake za putnička vozila i dve za teretni saobraćaj. Naši radovi trajaće 18 meseci.

Izgradnja poslovno-stambenog objekta Hilandarska 14 Beograd (Time lapse)

Naš prvi Time lapse projekat – Kompletan tok gradnje poslovno-stambenog objekta u centru Beograda za investitora, New Moment, New Ideas Company.

Izgradnja Palate pravde Novi Sad, zaštita temeljne jame

Naše ekipe na izgradnji nove zgrade pravosuđa u Novom Sadu izvode radove na armirano-betonskim zidovima i bušenim armirano-betonskim i sekantnim šipovima, na delu ispod erkera susednog objekta. U narednoj fazi sledi izrada armirano-betonske konstrukcije objekta.

Rekonstrukcija bolnice u Požarevcu, u toku radova

Naša kompanija ima dvostruku ulogu na ovom projektu: izrada projektno-tehničke dokumentacije, kao i uloga generalnog izvođača na 8.558m2.
U prethodnom periodu izveli smo:
– sve građevinske i zanatske radove
– instalacije vodovoda, kanalizacije i hidrantske mreže
– elektro-instalacije, instalacija telekomunikacija i sistema dojave požara
– mašinske radove

Nagrada Sberbank Srbija, Vredne vredi podržati

Naša kompanija jedna je od devet domaćih firmi, klijenata Sberbank Srbija koje su nagrađene u okviru već tradiocionalne akcije banke „Vredne vredi podržati“. Kao i ranijih godina, u nagradnom izboru učestvovali su svi klijenti banke iz kategorije mikro, malih i srednjih preduzeća. Posle pažljive analize poslovnih rezultata velikog broja kompanija i preduzeća, odabrano je devet najuspešnijih biznis klijenata, među kojima se našala i kompanija Jadran d.o.o. Zahvaljujemo se našim partnerima iz Sberbank Srbija na divnom poklonu.

Izgradnja Palate pravde Novi Sad, početak radova

Za investitora, Evropsku delegaciju u Republici kao generalni izvođač započeli smo izgradnju nove Palate pravde u Novom Sadu. Novi objekat imaće ukupnu površinu od 9.000m2 i sastojaće se od dva podzemna nivoa, prizemlja i šest spratova.

Seča rastinja – Bobcat T870 Mulcher

Naša kompanija nabavila je radnu mašinu Bobcat T 870 Mulcher, dizajniranu za kontinuirano sitnjenje grmlja, korova, manjih stabala i gustog rastinja. Ovaj guseničar u optimalnim uslovima može da očisti površinu do 20 ari za samo jedan sat i ima neverovatno široku primenu.
Jadran vrši uslužno iznajmljivanje ove mašine, a više informacija možete pronaći na stranici Bobcat T870 Mulcher.

Izgradnja OŠ NIkola Tesla Leštane, kraj radova

Naša kompanija završila je prvi „design&build“ projekat u 70 godina dugoj istoriji – izgradnju nove osnovne škole u Leštanima. Osim glavnog objekta, naše ekipe su izgradile i fiskulturnu salu i uredile kompletno školsko dvorište.

Peskarenje i antikorozivna zaštita, Most na Drini

U okviru rekonstrukcije Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića na Drini koji spaja Srbiju i Republiku Srpsku u Bosni i Hercegovini naša kompanija bila je zadužena za peskarenje i antikorozivnu zaštitu konstrukcije objekta.

Radovi na visini

Naša kompanija u svom timu ima sertifikovane radnike za rad na visini koji su obučeni za obavljanje širokog spektra građevinskih radova sa industrijskog užeta.

Izgradnja OŠ Nikola Tesla Leštane – Završni radovi

Nakon izrade konstrukcije glavnog objekta nove osnovne škole Nikola Tesla završili smo fasadu, spoljašnju stolariju, krovnu konstrukciju, kao i vodove elektro, vodovodnih, kanalizacionih i mašinskih instalacija. Po završetku zanataskih radova, očekuje nas spoljno uređenje dvorišta i sportskih terena.

Izgradnja OŠ Nikola Tesla Leštane, betonski radovi

Posle prve faze izgradnje nove OŠ Nikola Tesla u kojoj je obavljen iskop 3.000 m3 zemlje i izrađen temelj, na red je došla izrada betonske konstrukcije. Za četiri meseca intezivnih radova naši radnici ugradili su više od 1.100 m3 betona i preko 140 tona armature …

Injektiranje i sanacija betonskih površina

Važan segment našeg poslovanja jeste sanacija svih vidova oštećenja betonskih konstrukcija. Pogledajte kako izgleda kada naš tim zaustavlja prodor vode u Mokroj galeriji HE Đerdap I, 50 metara ispod nivoa Dunava, kao i u Injekcionoj galeriji HE Mali Zvornik.

Izgradnja OŠ Nikola Tesla – Leštane

Naša kompanija zadužena je za izgradnju nove osnovne škole u beogradskom naselju Leštane. Investitor projekta je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, a ukupna vrednost posla iznosi 545 miliona dinara. Naša ekipa u prvoj fazi izvršila je iskop 3.000 m3 zemlje i obavila pripremu za izradu temelja.

Peskarenje Beograd

Jedna od specijalnosti kompanije Jadran jeste peskarenje. Naš tim obučen je za peskaranje svih vrsta metalnih površina, industrijskih postrojenja, mostova, železničkih prelaza, metalnih odbojnika i ograda pored puta, tankera, industrijskih mašina i dalekovoda.