Završena prva faza rekonstrukcije doma u Subotici

Naše ekipe završile su prvu fazu rekonstrukcije Gerontološkog centra “Dudova Šuma” u Subotici. Osim završnih građevinskih radova na V i VI spratu, zamenjena je krovna konstrukcija objekta i postavljen je nov krovni pokrivač, uz kompletno izvođenje svih vertikalnih instalacija i sistema dojave požara. Takođe, izvedene su i nove elektroinstalacije, kao i mašinske instalacije grejanja i hlađenja. U narednim fazama očekuju nas radovi na još šest etaža, ukupne površine preko 8.000 m2.

Projekat rekonstrukcije Gerontološkog centra u Subotici započeo je 2019. godine, ali su zbog pandemije Korona virusa radovi obustavljeni u martu 2020. da bi ponovo bili nastavljeni maja prošle godine. Na objektu su predviđeni sledeći radovi: dogradnja stepenišnih vertikala sa severozapadne i jugoistočne strane sa novim liftom, kompletni građevinski radovi na krovu objekta, fasaderski radovi, kompletna zamena fasadne i unutrašnje stolarije, završno-zanatski radovi, kompletna zamena hidrotehničkih instalacija, elektroinstalacija i mašinskih radova grejanja, uvođenje novih sistema hlađenja i ventilacije, sistema dojave požara i kontrole pristupa.

Radovi se izvode po posebnoj tehnologiji, uz pažljivo planiranje zamene postojećih sistema, kako se ne bi narušili osnovni uslovi za boravak korisnika i osoblja.

Podelite na društvenim mrežama!