Image Alt

Projekat

Gradski centar za fizičku kulturu

Energetska sanacija

Jadran
Energetska sanacija – Gradski centar za fizičku kulturu 5 - Jadran d.o.o.
Energetska sanacija – Gradski centar za fizičku kulturu 4 - Jadran d.o.o.
Energetska sanacija – Gradski centar za fizičku kulturu 3 - Jadran d.o.o.
Energetska sanacija – Gradski centar za fizičku kulturu 2 - Jadran d.o.o.
Energetska sanacija – Gradski centar za fizičku kulturu - Jadran d.o.o.

Gradski centar za fizičku kulturu

Završili smo radove na još jednom izuzetno značajnom objektu za Grad Beograd – Gradskom centru za fizičku kulturu. U prethodnom periodu naše ekipe izvele su sledeće radove:

– Zamena kompletne fasadne stolarije novom drvenom stolarijom po uzoru na postojeću, ali sa povećanom energetskom efikasnošću

– Zamena kompletne postojeće oronule fasade novim sistemom fasade, a po uzoru na postojeći izgled

– Restauracija fasadne ornamentike sa delimičnom izradom novih delova

Ovim radovima na objektu sagrađenom još davne 1936. godine i koji je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika Grada Beograda podigli smo stepen energetske efikasnosti. Grad Beograd je za energetsku sanaciju zgrade izdvojio 142 miliona dinara, a „Jadran“ je u okviru ovog projekta bio zadužen za radove u OŠ „Petar II Karađorđević“ na Vračaru, zgradi Opštine Zemun, kao i OŠ „Vuk Karadžić“ u naselju Sremčica.

Podsetimo, zgrada Starog DIF-a jedna je od prvih ustanova fizičke kulture u Beogradu. Objekat je izgrađen kao Sokolski dom, a sredstva za izgradnju sakupljena su iz dobrovoljnih priloga. Najveću donaciju od 100.000 tadašnjih dinara dao je kralj Aleksandar Karađorđević. Zgrada je posle rata imala različitu namenu: u njoj se nalazio muzej, pa fakultet, da bi od 1971. godine ponovo postao Centar za fizičku kulturu. Naši radovi na fasadi prvi su ozbiljniji radovi na objektu još od 1985. godine.

Info o projektu

Kategorija:
Realizovani projekti
Datum:
Usluga:
Energetska sanacija