Image Alt

Projekat

OŠ „Nikola Tesla“ Leštane

Izgradnja
Jadran
Izgradnja – OŠ Nikola Tesla Leštane 11 - Jadran d.o.o. Beograd
Izgradnja-–-OŠ-Nikola-Tesla-Leštane-2-Jadran-d.o.o.-Beograd.jpg
Izgradnja – OŠ Nikola Tesla Leštane 10 - Jadran d.o.o. Beograd
Izgradnja – OŠ Nikola Tesla Leštane 8 - Jadran d.o.o. Beograd
Izgradnja – OŠ Nikola Tesla Leštane 7 - Jadran d.o.o. Beograd
Izgradnja – OŠ Nikola Tesla Leštane 4 - Jadran d.o.o. Beograd
Izgradnja – OŠ Nikola Tesla Leštane 12 - Jadran d.o.o. Beograd
Izgradnja – OŠ Nikola Tesla Leštane 5 - Jadran d.o.o. Beograd
Izgradnja – OŠ Nikola Tesla Leštane 6 - Jadran d.o.o. Beograd
Izgradnja – OŠ Nikola Tesla Leštane 9 - Jadran d.o.o. Beograd
Izgradnja – OŠ Nikola Tesla Leštane 14 - Jadran d.o.o. Beograd
Izgradnja – OŠ Nikola Tesla Leštane 13 - Jadran d.o.o. Beograd
Izgradnja-–-OŠ-Nikola-Tesla-Leštane-Jadran-d.o.o.-Beograd.jpg
Izgradnja – OŠ Nikola Tesla Leštane 3 - Jadran d.o.o. Beograd

OŠ „Nikola Tesla“ Leštane

Izgradnja nove OŠ „Nikola Tesla“ u Leštanima bila je prvi veliki projekat tog tipa u sedam decenija dugoj istoriji naše kompanije. Ponosni smo, što smo posle 550 dana u dogovorenom roku i kvalitetu završili radove, pa je 1. septembra u nov objekat krenula prva generacija učenika, među kojima i 86 đaka prvaka. Radove smo započeli 26. marta 2019. godine iskopom oko 3.000m3 zemlje i nasipanjem materijala. Izradili smo zatim temelj, kopmletnu konstrukciju, a zatim izveli sve završne radove.
Objekat je spratnosti prizemlje i dva sprata. U prizemlju su osim učionica smeštene prostorije za pripremu nastave, kabinet za likovno i kuhinja sa trpezarijom za koju je napravljen poseban ulaz. Na prvom spratu nalaze se kabineti za fiziku, hemiju, opšte tehničko obrazovanje, biologiju, informatiku i muzičko, kancelarije uprave škole (zbornica, kalncelarija direktora, svečana sala…), kao i prostorije za produženi boravak dece. Ovaj sprat direktno je povezan sa fiskulturnom salom površine 420 kvadrata, a ima i zaseban izlaz u dvorište. Na poslednjem spratu nalaze se, osim učionica za starije razrede biblioteka i medioteka.
Kad je reč o dvorištu, postavili smo mobilijar za decu predškolskog uzrasta i izgradili terene za odbojku i rukomet. Naravno, tu je i prostor za odmor učenika, a čitav prostor smo oplemenili zelenilom. Na parceli je iza sportskih terena izrađena i toplotna podstanica.
Novu školu u naselju Leštane pohađa 500 učenika, a očekuje se da narednih godina ova ustanova školuje više od 1.000 đaka. Podsetimo, na toj lokaciji skoro 40 godina nalazio se stari montažni objekat koji je pre par godina srušen.
Ukupna vrednost radova iznosila je 550 miliona dinara, a investitor na projektu bio je Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda.

Info o projektu

Kategorija:
Realizovani projekti
Datum:
Usluga:
Izgradnja